livetsomclaras.blogg.se

En blogg om en glad 15-åring bosatt i Sveriges huvudstad och som älskar mat och är intresserad av smink och mode.

Skolan... och pluggtips!

Skola Permalink0
Jag vet att skolan kan vara skit och jag vet att skolan kan vara underbar. Det är så olika för varje person. Det kan finnas dumma lärare som man nästan hatar och det kan finnas lärare som man tycker är helt fantastiska och som man älskar. Du kanske älskar ett skolämne och du kanske hatar ett skolämne..
 
Det här låter förmodligen som världens tråkigaste inlägg men tänk på vad viktig skolan är. Jag tror att folk kan behöva inspiration för att kunna jobba själva.
 
Jag har haft massor av olika perioder om vad jag tycker om skolan. Jag har tyckt att skolan har varit en pina, som t.ex i början av 7:an men sen på vårterminen i 7:an så tyckte jag om skolan. Det har till största del berott på lärare och på personer i klassen. Just nu i början av 8:an så kan jag inte säga att jag älskar skolan direkt men det finns vissa lärare och ämnen som jag verkligen tycker om.
 
Jag älskade SO till största del av sjuan men nu i åttan så har det övergått till att jag verkligen tycker om engelska. Det beror också på lite olika saker. Bland annat lärare..
 
Jag tycker att mentorer och lärare spelar stor roll. Om man inte har bra lärare som förklarar bra så blir ju det ämnet automatiskt skittråkigt. Jag har tyvärr några sånna lärare men jag har också lärare som är raka motsatsen och om man har bra lärare så tycker man ju att ens favoritlärare har det bästa ämnet..
 
Om ni inte förstår, tveka inte att fråga om hjälp. De finns där för er för att hjälpa och lära er. De är utbildade för att kunna hjälpa er. Skit i vad någon tycker, fråga!! Det är ALLTID bättre att fråga.
 
Lite pluggtips för att avsluta inlägget:
1. Börja i tid! Börja inte för sent utan gör läxan så fort som möjligt. Helst samma dag som du får läxan då lär du dig mycket snabbare.
2. Ta pauser! Man orkar inte sitta i flera timmar med huvudet ner i matteboken utan pauser.
3. Använd en kalender! Du blir så mycket mer organiserad om du verkligen skriver upp läxorna och proven.
4. Lyssna verkligen på lektionerna och fråga din lärare! Ta hjälp och anteckna så blir det mycket lättare när du kommer hem och ska plugga sen.
5. Instuderingsfrågor! Skriv ner frågor som du behöver kunna och skriv ner svaren. Instuderingsfrågor är såå bra.
 
Det var det här inlägget, jag vet att det absolut inte är det roligaste att läsa om men det är så viktigt med skolan. Jag känner mig mer taggad till plugg om jag har fått inspiration och läst om hur det kan vara för andra. Du är inte ensam med att ha en åsikt om skolan, lärare och ämnen osv...
 Nu sitter jag faktiskt själv i skolan på spanskalektion!
Till top